Kunst | Antiek | Inboedelveilingen | Taxaties
Bezoek onze website

Nieuwsbrief

12 juni 2024

Zomerveiling

Het is zover, de catalogus voor de veiling van 24 t/m 29 juni staat online en het bieden kan beginnen. Als object van de veiling hebben we dit keer gekozen voor een hele bijzondere lectuurbak waar we 2 verschillende uitvoeringen van binnen hebben gekregen uit 2 verschillende inzendingen. Deze veiling omvat bijna 2500 kavels en het aanbod is weer zeer divers. De veiling hebben wij verdeeld over 6 dagen, de indeling en alle informatie over tijden en kosten treft u HIER aan.

Dear customers,
This newsletter is to inform you about our upcoming "Juni auction" with 2500 lot numbers. This auction will be held from 24 - 29 June 2024. Please check our catalogue by clicking HERE to have a preview. 

Kijkdagen

vrijdag 21 juni 10.00-16.00 uur
zaterdag 22 juni 10.00-16.00 uur
zondag 23 juni 10.00-16.00 uur
Veilingen

maandag 24 juni 19.00 uur en volgende dagen

De Televisiespreker

Hierboven ziet u een detail van de "Televisiespreker", een schilderij gemaakt door Hendrik Valk. U ziet hier Pierre Janssen (1926-2007): oud journalist, museumdirecteur en kunstverteller. Het werk heeft onderdeel uitgemaakt van de tentoonstelling "Hendrik Valk", Idealist, realist, stylist van 24 september 2005 - 08 januari 2006 in het Museum voor Moderne Kunst te Arnhem. Herkomst is particuliere inbreng, aangekocht in Het Mondriaanhuis waar het werk werd aageboden door Else Valk, de dochter van Hendrik. Hierbij zit diverse documentatie en correspondentie en een foto van de opening van de expositie Hendrik Valk in 1988 in het Mondriaanhuis te Winterswijk. Op een foto op onze site is het werk te zien met Pierre Janssen op de voorgrond. Mocht u de naam Pierre Janssen niets zeggen, op Wikipedia kunt u meer van hem lezen door HIER te klikken.

Veiling Chinees porselein

Uiteraard is er in deze veiling ook weer mooi Chinees en Japans porselein. Deze veiling zal worden gehouden op donderdagavond 27 juni, aanvang 19.00 uur. We zullen beginnen met kavel 4000, een porseleinen kom met decor van mandarijneenden tussen lotusbloemen, China Wanli periode ca. 1600, 11 cm hoog, 22 cm lang, 20,5 cm breed, taxatie 1.000 - 1.500 euro. Omdat deze veiling ook weer Live gestreamd zal worden via internationale platforms zullen er vast weer verrassende opbrengsten behaald worden.

Veiling verzamelingen

Ook in deze veiling zijn er diverse verzamelingen opgenomen waaronder een hele mooie collectie Hummel beeldjes van Goebel. Deze worden op woensdagavond 26 juni geveild en maken onderdeel uit van de rubriek "vitrinegoederen". Hier kunt u ook andere objecten aantreffen zoals plateel, porselein, brons, militaria en andere goederen.

Veiling Design en moderne kunst

Uiteraard mag de veiling van design en moderne kunst niet ontbreken. Met een aanbod van ruim 300 kavels zullen wij op vrijdag 28 juni de laatste veiling organiseren die we Live zullen streamen. Een mooi aanbod. Hierboven ziet u een metalen mimiset met acrylaat losse bladen, ontwerp Poul Kjærholm uitvoering Ejvind Kold Kristensen, model 'PK71', gemerkt in metaal  'Denmark', in de permanente collectie van MoMA New York, Denemarken ontwerpjaar 1957, grootste tafeltje 28,5 cm hoog en bladmaat 28x28. Heel bijzonder dat we bij een andere inboedel een tweede aantroffen dus twee van deze set tafeltjes in de veiling, kavel 6044 en 6156.

Op zaterdag 29 juni sluiten om 19.00 uur de twee zittingen die via het Timed Online systeem gaan. Het gaat om de afdeling van het goud en zilver en onze Brocante veiling.

Noteer ook alvast de volgende veiling in uw agenda, deze zal gehouden worden op 16 t/m 21 september aanstaande.

Ik wens u heel veel kijkplezier op onze site, succes met het plaatsen van uw biedingen en wij hopen u zeker te ontmoeten op de komende kijkdagen
Als u snel naar de catalogus wilt gaan, klik dan HIER.

Hartelijke groet uit Arnhem,

Albert Keddeman
Derksen Veilingbedrijf
Arnhem